7 τρόποι για να χρησιμοποιήσω ένα μαξιλάρι θηλασμού

7 τρόποι για να χρησιμοποιήσω ένα μαξιλάρι θηλασμού

Ήξερες ότι ένα μαξιλάρι θηλασμού δεν χρησιμοποιείτε μόνο για θηλασμό; Όχι;  Είμαστε μαζί για να  ανακαλύψουμε τι μπορούμε να κάνουμε με ένα μαξιλάρι θηλασμού και τελικά να δούμε πόσο χρήσιμο είναι. Μην ξεχνάς να διαλέξεις ένα μαξιλάρι ανάλογα με το σωματότυπο  σου για να σε υποστηρίζει. Μην διστάσεις να έρθεις σε επικοινωνία μαζί μας, στο wewelcomebabies και να σε βοηθήσουμε σε αυτή τη επιλογή. We are family!

Ενα μαξιλάρι θηλασμού

1. Το τέλειο μαξιλάρι για τη εγκυμοσύνη

Το σώμα σου αλλάζει καθημερινά. Νιώθεις ότι η σπονδυλική σου στήλη χρειάζεται μεγαλύτερή στήριξη,  τακτικά νιώθεις ενοχλήσεις όταν κάθεσαι στο καναπέ σου και κυρίως τη ώρα του ύπνου. Χρησιμοποίησε το μαξιλάρι θηλασμού, για να στηρίξεις καλύτερα το κορμό σου, απλά τοποθετώντας το ακριβώς πίσω σου, έτσι ώστε να ακουμπάει στην πλάτη σου και όχι στο στομάχι σου ενώ κάθεσαι  στην καρέκλα του γραφείου σου ή χαλαρώνεις  στον καναπέ σου. Το σχήμα και το μέγεθος του μαξιλαριού το καθιστούν το τέλειο στήριγμα για τους καταπονημένους μύες της σπονδυλική σου στήλης.

Και τώρα ήρθε η ώρα να κοιμηθείς. Τακτικά στριφογυρίζεις μέχρι να βρεις τη κατάλληλη θέση για σένα. Σε όλα σχεδόν  τα τρίμηνα της εγκυμοσύνης σου, κατά τη διάρκεια του ύπνου, υιοθετείς μια θέση αριστερά στο πλάι. Αλλά νιώθεις ένα βάρος ανάμεσα στα πόδια, είναι αυτή η αίσθηση που λαμβάνουν οι προσαγωγοί σου αυτοί οι μύες που στηρίζουν όλη αυτή τη διαδρομή που κάνει το σώμα στη φάση της εγκυμοσύνης.  Πάρε το μαξιλάρι θηλασμού, βάλτο ανάμεσα στα πόδια και άστο να σε αγκαλιάσει, θα ανακουφίσει απίστευτα και όνειρα γλυκά.

2. Η ανακούφιση στη λοχεία

Έχεις γεννήσει μόλις το μωρό σου. Και το σώμα σου έχει ανάγκες. Θέλει να ξεκουραστεί και να ανακουφιστεί. Ναι μπορείς για ακόμη μια φορά να χρησιμοποιήσεις το μαξιλάρι θηλασμού.

Εάν έχεις γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό, η περιοχή του περινέου θα μπορούσε να έχει τραυματιστεί ελαφρώς να έχεις δηλαδή κάποια εκδορά ή να έχεις υποβληθεί σε επισιοτομή. Εάν χρειαστεί να γίνουν ράμματα στη περιοχή μπορεί να αισθάνεσαι κάποια ενόχληση, σαν τράβηγμα. Το μαξιλάρι θηλασμού θα μπορούσε να ανακουφίσει την πίεση από τα ράμματα σου κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών. Μπορεί να κάθεσαι πάνω στο μαξιλάρι θηλασμού και να εφαρμόζει και μια κρύα κομπρέσα για ανακούφιση.

Εάν έχεις γεννήσει με καισαρική τομή ,το μαξιλάρι θα σε βοηθήσει από το πρώτο λεπτό. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να έχεις μαζί σου, το μαξιλάρι θηλασμού από το μαιευτήριο ακόμη. Όχι μόνο θα σε βοηθήσει όσο εσύ και το μωρό σου εξοικειώνεστε με το θηλασμό, αλλά μπορεί να σε βοηθήσει να προστατέψεις την περιοχή  της ουλής  της καισαρικής τομής. Θα χρειαστούν κάποιες εβδομάδες για να επουλωθεί η ουλή σου πλήρως και να νιώσεις καλύτερα. Βοήθησε τη περιοχή χωρίς να την επιβαρύνεις με το βάρος του μωρού, πάνω στο σημείο και χρησιμοποίησε το μαξιλάρι σαν προστατευτικό στη περιοχή.

3. Η βοήθεια στη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση του μωρού σου

Πολλά μωρά εμφανίζουν γαστροοισοφαγική  παλινδρόμηση ή κολικούς, κάτι που μπορεί να του προκαλέσει ενόχληση μετά το γεύμα του. Η παλινδρόμηση  γαστρικού οξέος, γνωστή και ως γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ), εμφανίζεται όταν το γάλα που ήπιε το μωρό σας επανέρχεται στον οισοφάγο του, προκαλώντας πόνο, αναγωγές και εμετό. Στα περισσότερα μωρά, ο πυλωρός του στομάχου, είναι πιο χαλαρός, φαντάσου το σαν ένα δαχτυλίδι, κάνοντας πιο επιρρεπή στο να επιτρέπει  της επιστροφή γαστρικού οξέος  στον οισοφάγο δημιουργώντας ενοχλήσεις και συμπτώματα. Το να τοποθετείς το μωρό σου στο μαξιλάρι θηλασμού σου μετά το γεύμα σε πιο ημικαθιστή θέση και στάση  μπορεί να σε βοηθήσει να διαχειριστείς πιο εύκολα αυτή τη κατάσταση.

4.Το τέλειο μέρος για το τάισμα με μπιμπερό

Ναι ένα μαξιλάρι θηλασμού μπορεί να σε βοηθήσει  και με  αυτό. Η σίτιση  με μπιμπερό μπορεί να καταπονήσει τα χέρια και τον λαιμό σου ενώ κρατάς το μωρό σου σε αυτή τη θέση. Με το να τοποθετήσεις  το μωρό σου στο μαξιλάρι θηλασμού θα δημιουργήσεις ένα τέλειο μέρος για φαγητό. Επίσης  όταν  επιστρέψεις στη δουλειά σου, μπορείς να αντλείς το μητρικό σου γάλα και ο φροντιστής να δίνει το γάλα σου τοποθετώντας το μωρό στο μαξιλάρι θηλασμού. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το μωρό σου να προσαρμοστεί καλύτερα, γιατί μέσα στο μαξιλάρι θα νιώσει οικεία αφού είναι συνήθως ο  χώρος  θηλάζει αλλά έχει και τη οικεία μυρωδιά από εσένα.

5. Η λύση στους κολικούς

Είναι το τέλειο μέρος για ανακούφιση για τους κολικούς. Θα χρειαστείς μια ήρεμη μουσική και λίγο βρεφικό οικολογικό λαδάκι. Αρχικά κάνε ένα μασαζ στη περιχοή της κοιλιάς. Ρωτήσε μας για τη το μασαζ της ρουτίνας των κολικών. Αμέσως μετα  πάρε το μαξιλάρι θηλασμού και τοποθέτησε το μωρό πάνω με το να  ακουμπά η περιοχή της κοιλίας το μαξιλαρί. Χαίδεψε απαλά την σπονδυλική στήλη, και κούνα απαλά το μωρό πάνω στο μαξιλάρι είναι το τέλειο μέρος χαλάρωσης.

6. Η τέλεια στήριξη για τη κινητική του ανάπτυξη

Μεταξύ τεσσάρων και έξι μηνών, το μωρό σου θα αρχίσει να ενδυναμώνει  τους μύες του αυχένα της κεφαλής και όλης της σπονδυλικής στήλης. Πολύ σύντομα, θα  ξεκινήσει να κάθεται μόνο του. Το μωρό σου  θα λατρέψει την ελευθερία των κινήσεων του, και σε κάθε ευκαιρία θα δοκιμάζει να κάθεται όρθιο. Το μαξιλάρι θηλασμού θα προσφέρει τη τέλεια στήριξη για να  μαθαίνει να κάθεται όρθιο και να εξερευνά το κόσμο από μια καινούργια οπτική.

7. Το τέλειο μέρος για ανακάλυψη

Ναι το μαξιλάρι θηλασμού είναι αυτό που μπορεί να παίρνεις εύκολα μαζί σου παντού και να γίνεται το τέλειος μέρος για παιχνίδι. Ιδανικό για να βάζουμε μπαλάκια με χρώματα , να παίζουμε κου-κου τα και να αλλάζουμε καλύμματα με διαφορετικές υφές για να ανακαλύπτουμε καινούργιες αισθήσεις. Επίσης είναι το τέλειο σημείο ανακούφισης και για τη οδοντοφυΐα αφού πολύ συχνά είναι ιδανικό για δάγκωμα. Και μην ξεχνάς ότι όσο μεγαλώνει το μωρό το μαξιλάρι θηλασμού γίνεται το τέλειο μαξιλάρι ανάγνωσης βιβλίων και αγκαλιάς.

Ένα μαξιλάρι αμέτρητες χρήσεις, αμέτρητες στιγμές με το μωρό σου. Κάθε φορά σε σχέση με τις ανάγκες τις δικές σου και του μωρού σου. Είμαστε μαζί για να ανακαλύψουμε καινούργια πράγματα και καινούργιες οπτικές σε κάθε τι γύρω από τη γονεικότητα.

1708 2560 Έλλη Καστρίκα

Έλλη Καστρίκα

Είμαι η Έλλη Καστρίκα επαγγελματίας μαία, ασχολούμαι με το μοντέλο τοκετού one to one care από το 2013 και αποστολή και όραμα μου είναι να υποδέχομαι τα μωρά σε ένα κόσμο που θα αγκαλιάζει την διαφορετικότητα και να φροντίζω τις γυναίκες. Για υποστήριξη και οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία: Kλήση: 695 5962 928

Όλα τα άρθρα από : Έλλη Καστρίκα

    Το όνομά μου είναι . Στείλτε μου στο ή καλέστε με στο .
    Θα ήθελα να επικοινωνήσουμε για:

    Start Typing