Τι είναι το βρεφικό μασάζ;

Τι είναι το βρεφικό μασάζ;

Το  βρεφικό μασάζ είναι ένας υπέροχος τρόπος για να περάσατε χρόνο με το μωρό σας και παράλληλα να ενισχυθεί ο συναισθηματικός δεσμός.

Προτού τα μωρά αλληλοεπιδράσουν και κατανοήσουν  τον προφορικό λόγο, συχνά επικοινωνούμε μέσα από το άγγιγμα. Εάν ένα μωρό κλαίει, για παράδειγμα, οι γονείς θα το κρατήσουν, θα το αγκαλιάσουν ή θα το χαϊδέψουν. Το βρεφικό μασάζ είναι μέρος αυτής της φυσικής παρόρμησης.

baby massage

Το βρεφικό μασάζ είναι ένας σπουδαίος τρόπος να εκφράσετε την αγάπη σας ,το σεβασμό και την τρυφερότητα προς μωρό σας. Ο ανθρωπολόγος Ashley Montagu έγραψε:

 «Τα ανθρώπινα πλάσματα δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς άγγιγμα…».

Τι είναι το βρεφικό μασάζ;

Το βρεφικό μασάζ είναι ένα διεθνές πιστοποιημένο πρόγραμμα, που μέσω ρυθμικών μαλάξεων βοηθά το μωρό στην ψυχοκινητική του ανάπτυξη. Η Vimala Mc Clure ήταν η πρώτη που κατάφερε να συνθέσει ένα επαγγελματικό πρόγραμμα. Δημιούργησε έναν οδηγό μασάζ με τεχνικές εμπνευσμένες από το ινδικό και σουηδικό μασάζ, καθώς και από τεχνικές της γιόγκα και της ρεφλεξολογίας. Μέσα από χρόνια ερευνών και προσωπικής εμπειρίας δημιουργήθηκε το 1992 ο παγκόσμιος αυτός μη κερδοσκοπικός οργανισμός,  IAIM ο οποίος αριθμεί μέλη σε πάνω από 30 χώρες αυτή τη στιγμή.

Μέσα από το πρόγραμμα ο γονέας εκπαιδεύεται για να προσφέρει καθημερινά αυτήν φροντίδα στο μωρό μέσα από το άγγιγμα. Στο wewelcomebabies η μαία  είναι διεθνώς πιστοποιημένη μέσω του οργανισμού IAIM, διοργανώνει μαθήματα βρεφικού μασάζ σε νέους γονείς στον χώρο μας στην Λάρισα.

Ποια είναι τα οφέλη του βρεφικού  μασάζ για μωρά;

  Σήμερα, υπάρχει ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι το βρεφικό μασάζ μπορεί να αυξήσει την επίγνωση των γονέων για τις ανάγκες του μωρού και να υποστηρίξει τον πρώιμο συναισθηματικό δεσμό καθώς και να βελτιώσει την αίσθηση ευεξίας ειδικά στην περίοδο της λοχείας. Οι  γονείς λένε ότι βρίσκουν το βρεφικό μασάζ έναν υπέροχο τρόπο σύνδεσης με το μωρό τους.

Οφέλη του βρεφικού μασάζ για το μωρό και τους γονείς:

 • Να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην φροντίδα του μωρού τους και να αναγνωρίσουν καλύτερα τις ανάγκες του
 • Θετική αλληλεπίδραση με το μωρό τους
 • Ένας πολύ καλός τρόπος για τα μέλη της οικογένειας (μεγαλύτερα αδέρφια) και τους φροντιστές να δεθούν με το μωρό
 • Καλύτερος ύπνος για το μωρό
 • Ενίσχυσή της ψυχοκινητικής ανάπτυξης
 • Αντιμετώπιση κολικών
 • Χαλάρωση

Πότε μπορώ να ξεκινήσω το βρεφικό μασάζ;

Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να αρχίσετε να κάνετε μασάζ στο μωρό σας. Το πρώτο μασάζ του μωρού σας μπορεί να γίνει ακόμη και την πρώτη ημέρα της γέννησής του, χρησιμοποιώντας αυτήν την μαγική ουσία το σμήγμα του. Το βρεφικό μασάζ είναι ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε μωρά από την ηλικία 0 μέχρι και 12 μηνών.

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να κάνω βρεφικό μασάζ;

Η στιγμή της ημέρας που επιλέγετε να κάνετε βρεφικό μασάζ στο μωρό σας μπορεί να κάνει τη διαφορά στο πόσο καλά θα ανταποκριθεί. Στο κύκλο του μαθημάτων του βρεφικού μασάζ μαθαίνουμε πότε το μωρό είναι δεκτικό σε αυτήν την μορφή επικοινωνίας. Το στάδιο που βρίσκεται ένα μωρό για να κάνουμε μασάζ είναι αυτό της ήρεμης εγρήγορσης. Στο πρόγραμμα βρεφικού μασάζ wewelcomebabies θα λάβεις ένα αναλυτικό εγχειρίδιο, που θα γίνει ένας χρήσιμος οδηγός.

Μερικές από τις καλύτερες ώρες για βρεφικό μασάζ στο μωρό είναι:

 • Περίπου 45 λεπτά μετά το φαγητό
 • Όταν το μωρό είναι ήρεμο, σε εγρήγορση και ξύπνιο
 • Ακριβώς πριν τον ύπνο
 • Μετά από αλλαγή πάνας

Έλα να ανακαλύψουμε μαζί το βρεφικό μασάζ μέσα. Το πρόγραμμα wewelcοmebabies θα γίνει σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο για μωρά, έχουμε δημιουργήσει για σένα και το μωρό σου ένα χώρο ηρεμίας και χαλάρωσης. Σε κάθε συνάντηση μας θα μαθαίνουμε καινούργιες μαλάξεις και θα μιλάμε για θέματα ψυχοκινητικής ανάπτυξης του μωρού.

Στο τέλος του προγράμματος θα παραλάβεις :

 • Εγχειρίδιο βρεφικού μασάζ ΙΑΙΜ
 • Ε-book we welcome babies
 • E-book χαλάρωσης
 • Φυτικό λαδάκι
 • Δωράκι we welcome babies
1080 1920 Έλλη Καστρίκα

Έλλη Καστρίκα

Είμαι η Έλλη Καστρίκα επαγγελματίας μαία, ασχολούμαι με το μοντέλο τοκετού one to one care από το 2013 και αποστολή και όραμα μου είναι να υποδέχομαι τα μωρά σε ένα κόσμο που θα αγκαλιάζει την διαφορετικότητα και να φροντίζω τις γυναίκες. Για υποστήριξη και οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία: Kλήση: 695 5962 928

Όλα τα άρθρα από : Έλλη Καστρίκα

  Το όνομά μου είναι . Στείλτε μου στο ή καλέστε με στο .
  Θα ήθελα να επικοινωνήσουμε για:

  Start Typing