Πως να βάλω αντηλιακό στο μωρό ;

Πως να βάλω αντηλιακό στο μωρό ;

Το δερματάκι του μωρού σου είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στις λαμπερές ακτίνες του ήλιου. Όταν ξεκινάς τις βόλτες με το μωρό σου ή τη επίσκεψη στη θάλασσα θα πρέπει να σκέφτεσαι και τη αντηλιακή του προστασία.

Η καλύτερη μορφή αντηλιακής προστασίας είναι αρχικά να είμαστε προσεχτικοί στη έκθεση στο ήλιο, γι’ αυτό προσπάθησε να μείνεις μέσα ή στη σκιά όταν ο ήλιος είναι πιο δυνατός, δηλαδή μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ.

Photo of mother hugging her baby boy while enjoying together at the beach

Από πότε μπορούν τα μωρά να φορούν αντηλιακό;

Οι συστάσεις για τα αντηλιακά είναι διαφορετικές για τα μικρότερα και τα μεγαλύτερα μωρά, γι’ αυτό  είναι σημαντικό να προσαρμόσεις τις οδηγίες αναλόγως τη ηλικία του μωρού σου.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) συνιστά να κρατάμε  τα μωρά κάτω των 6 μηνών μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Ωστόσο, όταν η σκιά δεν είναι διαθέσιμη, είναι εντάξει να εφαρμόζετε μια ελάχιστη ποσότητα αντηλιακού  για το μωρό με δείκτη  30 έως 50 (και όχι χαμηλότερο από SPF 15) σε μικρές περιοχές του σώματος του μωρού σας, όπως το πρόσωπο, η πλάτη, τα χέρια  Ενώ για μωρά ηλικίας 6 μηνών και πάνω εφαρμόζουμε αντηλιακό SPF 30 έως 50 σε όλες τις εκτεθειμένες περιοχές του σώματος.

Πως διαλέγω αντηλιακό για το μωρό μου;

Προσπάθησε να επιλέξεις μια φόρμουλα που είναι ειδική για μωρά και επίσης να είναι αδιάβροχη, ώστε να έχει αντηλιακή προστασία ακόμα και εάν το μωρό σου έρθει σε επαφή με το νερό. Για να αποφύγεις τα εξανθήματα, έλεγξε τα συστατικά για διοξείδιο του τιτανίου και οξείδιο ψευδαργύρου. Αυτά τα υποαλλεργικά συστατικά προστατεύουν το δέρμα αφού δημιουργούν ένα φιλμ προστασίας και δεν να απορροφώνται από αυτό όπως τα χημικά αντηλιακά.

Πιο ειδικά επέλεξε ένα αντηλιακό που να έχει :

  • Προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB.
  • Ο δείκτης προστασίας να είναι 30 έως 50 SPF
  • Υποαλλεργική δράση
  • Αδιάβροχη εφαρμογή

Πως βάζω αντηλιακό στο μωρό;

Αρχικά εφάρμοσε μια μικρή ποσότητα του αντηλιακού που σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις σε ένα μικρό σημείο του σώματος  του μωρού σου 48 ώρες πριν βγείτε έξω για να το δοκιμάσεις  για πιθανό ερεθισμό. Εάν το παιδί σας εμφανίσει εξάνθημα, μιλήστε με τον παιδίατρό σας για ειδικές φόρμουλες για ευαίσθητο δέρμα.

Προσπάθησε να διατηρείς το κέφι και το μπρίο σου, τα μικρά μωρά δεν μπορούν να καταλάβουν τη σημαντικότητα αυτής της διαδικασίας για τη προστασία τους.

Πάμε να δούμε μαζί πως θα το κάνουμε :

  • Δημιούργησε ένα ήρεμο περιβάλλον για το μωρό. Είναι πολύ σημαντικό να μην έχει έντονα ερεθίσματα.
  • Ξαπλώνεις το μωρό σε μια άνετη επιφάνεια.
  • Μπορείς να το δώσεις ένα μικρό παιχνίδι
  • Βάζεις αρχικά μια μικρή ποσότητα στα χέρια σου
  • Ξεκινάς από τα ποδαράκια και σταδιακά καταλήγεις στη κοιλιά και στα χέρια. Τα πόδια είναι πιο δεχτικά στο ερέθισμα του αγγίγματος το ξέρουμε καλά εδώ στο we welcome babies. Είναι μια συμβουλή που δίνουμε στο βρεφικό μασάζ.
  • Γυρίζεις το μωρό μπρούμυτα και αλείφεις και τη πλάτη και το πίσω μέρος
  • Βάζεις μικρές ποσότητες στο μέτωπο και τα μάγουλα
  • Κάλυψε με μια μικρή ποσότητα τη μύτη και τα αυτιά
  • Του δίνεις ένα γλυκό φιλί

Πόση ποσότητα αντηλιακό πρέπει να βάζω στο μωρό;

Για μωρά κάτω των 6 μηνών, συνιστάται μια μικρή ποσότητα σε εκτεθειμένες περιοχές. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στη μύτη και τα αυτιά

Για μωρά 6 μηνών και άνω, απλώστε μια ελεύθερη ποσότητα αντηλιακού, περίπου μισού ποτηριού, σε όλο το εκτεθειμένο δέρμα 15 έως 30 λεπτά πριν βγείτε έξω.

Εφάρμοσε το αντηλιακό περίπου κάθε δύο ώρες εάν είναι αδιάβροχο και πιο συχνά εάν είστε έξω για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Απλά να έχεις κατά νου ότι το αντηλιακό  μετά το κολύμπι ή την εφίδρωση (ιδρώτας), ακόμα κι αν είναι αδιάβροχο, μπορεί να χρειαστούν έως και 30 λεπτά για να είναι αποτελεσματικό μετά την εφαρμογή του.

Το μωρό βάζει συνέχεια τα χέρια στο στόμα και έχω βάλει αντηλιακό πειράζει;

Όχι, αρκεί να χρησιμοποιείς  ένα καλό αντηλιακό με συστατικά που σέβονται την επιδερμίδα του μωρού και το περιβάλλον. Το οξείδιο του ψευδαργύρου και το οξείδιο του τιτανίου δεν είναι τοξικά. Αυτά τα συστατικά είναι αδρανή, που σημαίνει ότι δεν θα αντιδράσουν με καμία χημική ουσία στο σώμα για να προκαλέσουν ασθένεια ή αλλεργική αντίδραση. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει, ότι αφήνουμε τα  αντηλιακά κοντά στο μωρό μας χωρίς τη παρουσία μας και τη επίβλεψη μας  και ότι εάν το μωρό  να «φάει» μεγάλη ποσότητα δεν θα πάθει κάτι. Άμεσα σε μια τέτοια περίπτωση θα χρειαστούμε βοήθεια.

Καπέλα, τσάντες, καρότσια, μάρσιπποι, νερά και είστε έτοιμοι να βγείτε στο ήλιο αγκαλιά.

Come together να ανακαλύψουμε μαζί

1776 999 Έλλη Καστρίκα

Έλλη Καστρίκα

Είμαι η Έλλη Καστρίκα επαγγελματίας μαία, ασχολούμαι με το μοντέλο τοκετού one to one care από το 2013 και αποστολή και όραμα μου είναι να υποδέχομαι τα μωρά σε ένα κόσμο που θα αγκαλιάζει την διαφορετικότητα και να φροντίζω τις γυναίκες. Για υποστήριξη και οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία: Kλήση: 695 5962 928

Όλα τα άρθρα από : Έλλη Καστρίκα

    Το όνομά μου είναι . Στείλτε μου στο ή καλέστε με στο .
    Θα ήθελα να επικοινωνήσουμε για:

    Start Typing