Come together

Τοκετός μαζί

One to one care

 by we welcome babies

Είμαι δίπλα σου για να σε στηρίξω και να σε βοηθήσω σε όλη τη διάρκεια του τοκετού με τη χρήση του μοντέλου one to one care

Τι περιλαμβάνει το one to one care στον τοκετό και γιατί επιλέγουμε το συγκεκριμένο μοντέλο.

Η παρουσία ενός οικείου προσώπου, που ταυτόχρονα είναι επαγγελματίας υγείας με γνώσεις για τον τοκετό, συμβάλει στην δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης. 

Στην διάρκεια του τοκετού η μαία σας:

 •  Σας φροντίζει. Βρίσκεται δίπλα σας να σας βοηθήσει και να ανταποκριθεί σε κάθε ανάγκη που προκύπτει. Συχνά, ιδιαίτερα στην ενεργό φάση του τοκετού, η κινητικότητα της επιτόκου είναι περιορισμένη, και η μαία είναι πολύτιμος αρωγός σας.
 • Σας ενημερώνει. Η μαία σας ενημερώνει κάθε στιγμή για την πορεία του τοκετού σας. Απαντά στις ερωτήσεις σας και λύνει τις απορίες σας. Όσο και να το έχετε μελετήσει από πριν ο τοκετός είναι μία απρόβλεπτη διαδικασία και πολλά ερωτήματα γεννιούνται στην πορεία του. Η μαία είναι συνεχώς στο πλάι σας και έχει τις γνώσεις να σας ενημερώσει με υπευθυνότητα.
 • Σας καθησυχάζει. Κάθε τοκετός έχει διαφορετική εξέλιξη και πορεία. Εάν τα γεγονότα δεν εξελίσσονται όπως ακριβώς τα έχετε φανταστεί ή εάν προκύψει κάποιο πρόβλημα, η μαία μπορεί να σας εξηγήσει και να σας καθησυχάσει. Προσέχει εσάς και το μωρό σας. Καθώς είναι συνεχώς στο πλάι σας μπορεί έγκαιρα να εντοπίσει εάν κάτι δεν πάει καλά στην εξέλιξη του τοκετού. Παρακολουθεί συνεχώς την καρδιακή λειτουργία του εμβρύου και έχει τις γνώσεις να εντοπίσει μεταβολές που υποδεικνύουν πρόβλημα.

Μόλις  υποδεχτούμε το  μωρό σου μένω δίπλα σου.  Μόλις το μωρό είναι έτοιμο για το πρώτο του θηλασμό, θα  υποστηρίξω και τους δύο σας στη πρώτη επαφή.

Θα τα λέμε καθημερινά τις πρώτες μέρες  αφού θα σε επισκέπτομαι για να δω ότι όλα είναι καλά. Μην ξεχνάς ότι είμαστε μαζί σε αυτή την αρχή της γονεικότητας, και σε όλες τις σημαντικές της στιγμές.

Παρακολούθηση κύησης

Θα ορίσουμε μαζί ποιες είναι απαραίτητες  εξετάσεις ( υπερηχογραφικός έλεγχος , αιματολογικές , μικροβιολογικές εξετάσεις , καρδιοτοκογραφικός έλεγχος) , συμβουλευτική και προετοιμασία γονεικότητας.
Θα συζητήσουμε για τα μέτρα ανακούφισης του πόνου, το πώς θα ήθελες να είναι το περιβάλλον του τοκετού σου, τη προετοιμασία για τη βαλίτσα για το μαιευτήριο  την προετοιμασία του σπιτιού σου, αν σκοπεύεις  να γεννήσεις  στο σπίτι.  Θα συζητήσουμε για τυχόν ανησυχίες ή ερωτήσεις που μπορεί να έχεις εσύ  ή ο σύντροφός σου.

Πλάνο τοκετού

Θα συζητήσουμε τις επιθυμίες σου για το τοκετό, δημιουργώντας το πλάνο τοκετού (birth plan)  αυτή θα  είναι μια υπέροχη συνάντηση όπου θα συζητήσουμε για όλα τα όνειρα και τις επιθυμίες σου για την ξεχωριστή  στιγμή του τοκετού και θα είμαι εδώ για να σε υποστηρίξω σε ό,τι και εάν επιθυμείς.

Τοκετός μαζί στο μαιευτήριο

Kαθώς η γέννηση του μωρού σου πλησιάζει, θα επικοινωνούμε συχνά μαζί. Μια πολύ συναρπαστική περίοδος γεμάτη προσμονή έχει ξεκινήσει για σένα. Και για αυτό θα κάνουμε ένα birth tour στο χώρο που θα γεννήσουμε, για να εξοικειωθούμε με το χώρο που θα πραγματοποιηθεί ο τοκετός.
Όταν νιώσεις έτοιμη να πας στο μαιευτήριο, θα είμαι εκεί μαζί σου. Θα δε βοηθήσω στη δημιουργία ενός, ήρεμου περιβάλλοντος. Η χρήση της αρωματοθεραπείας έλαια που θα διαχέονται στο δωμάτιο, μουσική ή ήχους της επιλογής σου που παίζουν απαλά ήρεμος φωτισμός και οι θετικές δηλώσεις σου να σε καθοδηγούν. Θα μείνω δίπλα σου σε κάθε βήμα της διαδικασίας, φροντίζοντας να νιώθεις άνετα εσύ και ο σύντροφός σου και παράλληλα να νιώθετε ηρεμία και ασφάλεια. Αυτό θα σε βοηθήσει ώστε να μπορείς να επικεντρωθείς αποκλειστικά σε αυτό που νιώθει το σώμα σου και να γεννήσεις το μωρό σου.

VBAC Τοκετός μαζί

Τα ζευγάρια που επιθυμούν φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική συχνά αισθάνονται μπερδεμένα, μόνα και φοβισμένα. Είμαι εδώ για να βοηθήσω να ενδυναμώσω το ζευγάρι και παράλληλη για να αλλάξει η συμβατική κουλτούρα καθώς και οι πολιτικές των νοσοκομείων που περιορίζουν την πρόσβαση σε ένα επιτυχημένο VBAC τοκετό.
Μετά από μια μεγάλη εμπειρία σε VBAC τοκετούς είμαι δίπλα σου για να σε στηρίξω στη απόφαση σου, και να δημιουργήσω όλες εκείνες τις συνθήκες που θα σε κάνουν να αισθανθείς ασφάλεια. Το πιο σημαντικό βήμα που θα κάνουμε μαζί για να μας οδηγήσει σε ένα επιτυχημένο VBAC είναι να επικεντρωθούμε στις δικές σου ανάγκες να ακολουθήσουμε το ρυθμό του σώματός σου και να υποδεχτούμε το μωρό με ασφάλεια.

Τοκετός μαζί στο σπίτι

Ο τοκετός στο σπίτι είναι μια επιλογή που μπορείς να έχεις στη ομάδα του we welcome babies. Το μεγαλύτερο μέρος των συναντήσεων μας γίνεται στο σπίτι, στο χώρο σου με τους δικούς σου ρυθμούς. Ο τοκετός στο σπίτι είναι μια ασφαλής επιλογή για κυήσεις που δεν παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Θα οργανώσουμε όλες τις λεπτομέρειες για υποδοχή του μωρού στη ζεστή φωλιά τους σπιτιού, σε αυτό το κλίμα της ηρεμίας και της γαλήνης που προσφέρουν οι σπιτίσιοι τοκετοί.
Ένα δίκτυο μαιών που υπάρχει ανοιχτή συνεργασία έρχεται και φέρνει στο περιβάλλον, το σεβασμό στη παρακολούθηση του φυσικού τοκετού.

Καισαρική Μαζί

Η χειρουργική γέννα ,ευρέως γνωστή ως καισαρική τομή είναι ένας ακόμα τρόπος διεκπεραίωσης ενός τοκετού. Στη καισαρική τομή, προετοιμαζόμαστε ολιστικά και δημιουργούμε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον.
Είμαστε μαζί σε όλη τη διαδικασία, υποστηρίζοντας σε και περιμένοντας το μωρό σε ένα κλίμα ευγνωμοσύνης. Η καισαρική τομή οφείλει να είναι φιλική προς το βρέφος. Μαζί διαμορφώνουμε τις συνθήκες για καθυστερημένη απολίνωση του ομφάλιου λώρου και επαφής δέρμα με δέρμα. Υποστηρίζουμε το μπαμπά να βρίσκεται μέσα στη καισαρική και ο ίδιος να κάνει kangaroo care.
Η συνολική εμπειρία της γέννας, θα σηματοδοτεί πάντα μια καλή αρχή στη γονεικότητα.

Come togetherγια να ανακαλύψουμε μαζί!

Κλείσε ραντεβού !

   Το όνομά μου είναι . Στείλτε μου στο ή καλέστε με στο .
   Θα ήθελα να επικοινωνήσουμε για:

   Start Typing