Υπηρεσία

Birth Art

Καλωσήρθες στον κόσμο του Birth art του We Welcome Babies! Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης μία γυναίκα μπορεί να βρεθεί κατακλυσμένη από πληροφορίες. Βιβλία, οδηγοί, άρθρα, συμβουλές γεμίζουν με σκέψεις το μυαλό της μέλλουσας μητέρας στην προσπάθειά της να προετοιμαστεί για τον τοκετό και τη γονεϊκότητα. 

Σύμμαχος μας σε αυτή τη διαδικασία θα είναι η χρήση των υλικών ζωγραφικής. Με αυτά θα ενεργοποιήσουμε το σώμα σου, θα αγγίξουμε προβληματισμούς και αγωνίες, θα οραματιστούμε το μωρό σου και την ημέρα που θα το υποδεχτείς. Το Birth Art είναι η χρήση υλικών ζωγραφικής και η δημιουργία εικόνων στα πλαίσια της προετοιμασίας αυτής.

€ 100 | 3 συναντήσεις

  Μέσω των εικόνων:

  • ερχόμαστε σε επαφή με το σώμα και το μωρό σου με έναν άμεσο, διαισθητικό, μη-λεκτικό τρόπο
  • αγγίζουμε και μοιραζόμαστε τον πλούτο των συναισθημάτων αυτής της περιόδου
  • οραματιζόμαστε τον τοκετό σου και ενισχύουμε την αίσθηση εμπιστοσύνης και ασφάλειας στις δυνατότητες του σώματός σου και του μωρού σου
  • προσκαλούμε μια παιχνιδιάρικη διάθεση, επιφέρουμε χαλάρωση και ξυπνάμε όλες τις όμορφες ορμόνες που θέλουμε να κυκλοφορούν στο σώμα σου αυτή την περίοδο
  • υποστηρίζουμε τη μετάβαση από την εξωτερική πληροφορία στην «εσωτερική γνώση»
  πως να κάνω birth art στην εγκυμοσύνη
  Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται από καταρτισμένη Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια σε ένα πλαίσιο αποδοχής και κατανόησης. Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη σχέση με την τέχνη.

  Στη διάρκεια των συναντήσεων αυτών θα έχουμε την ευκαιρία να σκεφτούμε και να δημιουργήσουμε εικόνες σχετικά με το ταξίδι της εγκυμοσύνης, τη συνάντηση με το μωρό σου και τη σχέση σου μαζί του.

  Οι ανάγκες και οι προβληματισμοί σου θα καθοδηγήσουν τη δημιουργία των εικόνων. Οι εικόνες που προκύπτουν δεν χρειάζεται να είναι όμορφες ή να «βγάζουν νόημα».

  Μαζί θα εξερευνήσουμε την προσωπική σου νοηματοδότηση και τα συναισθήματα που συνοδεύουν τις εικόνες σου, θα αγκαλιάσουμε τις διαφορετικές πτυχές αυτής της πλούσιας συναισθηματικής εμπειρίας όπως μοναδικά μπορεί να ξεδιπλωθεί στο χαρτί ή τον πηλό. Η καλλιτεχνική δημιουργία μπορεί να μας φέρει μπροστά σε αναπάντεχα αποτελέσματα και εκπλήξεις, κάτι που χαρακτηρίζει τόσο τη διαδικασία του τοκετού όσο και τη γονεϊκότητα γενικά!

  Τo Birth Art δεν έχει θεραπευτικό σκοπό αλλά έχει ως στόχο την συναισθηματική έκφραση και προετοιμασία, τη χαλάρωση και ψυχική ενδυνάμωση οδεύοντας προς τον τοκετό σου.

  Το πακέτο των συναντήσεων ολοκληρώνεται με μία follow-up συνάντηση την περίοδο μετά τον τοκετό και φυσικά με έναν οδηγό χαλάρωσης σε μορφή e-book.

  Με την

  Νικολέττα Κουχάρσκα

  Ψυχοθεραπεύτρια / Art therapy

  Σπούδασα Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου αποφάσισα να συνδυάσω το πάθος μου για την τέχνη και τα εικαστικά με την δίψα μου για την κατανόηση της ανθρώπινης ψυχής. Έτσι προέκυψε η ενασχόληση μου με την Εικαστική Ψυχοθεραπεία (Art Therapy). Ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου στο University of Hertfordshire το 2014. Μέχρι το 2021 έμεινα στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου απέκτησα πλούσια εμπειρία σε ποικίλα πλαίσια Ψυχικής Υγείας. Εργάστηκα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα ηλικιών και κλινικών αναγκών.

  € 100 | 3 αυτοτελείς συνεδρίες

   Είπαν για εμάς

   Άννα

   Είναι πολύ καλό πρόγραμμα

   Γεωργία

   Είναι πολύ καλό πρόγραμμα

   Αλεξάνδρα 

   Είναι πολύ καλό πρόγραμμα

   Άννα

   Είναι πολύ καλό πρόγραμμα

   Γεωργία

   Είναι πολύ καλό πρόγραμμα

   Αλεξάνδρα 

   Είναι πολύ καλό πρόγραμμα

    Το όνομά μου είναι . Στείλτε μου στο ή καλέστε με στο .
    Θα ήθελα να επικοινωνήσουμε για:

    Start Typing