Αγκαλιάζοντας τη μητρότητα

Φροντίδα και υποστήριξη μετά τη γέννα

Ένα θερμό καλωσόρισμα στο ολοκληρωμένο σεμινάριο λοχείας «Αγκαλιάζοντας την μητρότητα : φροντίδα και υποστήριξη μετά την γέννα»! Και ένα μπράβο γιατί και μόνο που έχεις πάρει την απόφαση να συμμετέχεις σε αυτό το σεμινάριο δείχνει πως ανταποκρίθηκες στην ανάγκη σου να φροντίσεις το εαυτό σου σε αυτή την περίοδο.

Μπορεί να έχεις γεννήσει πριν λίγες εβδομάδες ή να έχουν περάσει κάποιοι μήνες,βρίσκεσαι πάντως στην αρχή αυτού του έντονου ταξιδιού που ονομάζουμε μετάβαση στηv γονεϊκότητα και ξεκινά με την περίοδο της λοχείας.

Μόλις γεννήσατε και ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνατε με την επιστροφή σας στο σπίτι ήταν να βγάλετε τα ρούχα σας και να αρχίσετε να περιστρέφεστε απέναντι από ένα καθρέφτη για να δείτε τι άλλαξε.

Σε αυτό το workshop θα έχουμε την ευκαρία να γνωριστούμε και να εξερευνήσουμε μαζί το συναισθηματικό τοπίο της λοχείας, τα συναισθήματα και τα βιώματα που κάνουν αυτή την περίοδο τόσο ξεχωριστή αλλά και κάποιες φορές εξαιρετικά δύσκολη!

Θα υπάρξει χρόνος να μοιραστείς δικές σου εμπειρίες και να ακούσεις τις ιστορίες από γυναίκες που βαδίζουν στο τοπίο αυτό, ελπίζοντας ότι το μοίρασμα και η συζήτηση θα βοηθήσει να αισθανθείς ότι δεν βαδίζεις μόνη αλλά έχεις συνοδοιπόρους και μπορείς να έχεις υποστήριξη σε αυτή τη διαδρομή!

€ 100 | 4  αυτοτελείς συναντήσεις

  Θεματικές ενότητες

  • Το συναισθηματικό τοπίο της λοχείας
  • Συνδέομαι με τις σωματικές αλλαγές στην λοχεία
  • Διατροφή κατά τη διάρκεια της λοχείας
  • Αποδέχομαι και φροντίζω τον εαυτό μου
  Photo of mother hugging her baby boy while enjoying together at the beach

  Οι συναντήσεις μας αναλυτικά

  1. Το συναισθηματικό τοπίο της λοχείας | Νικολέτα Κουχάρσκα - Ψυχοθεραπεύτρια / Art therapy

  Κάθε γυναίκα έχει ξεκινήσει από διαφορετική αφετηρία κι έχει κάνει τη δική της διαδρομή προς τη γονεϊκότητα. Είτε είναι η πρώτη σου εμπειρία γέννας είτε έχεις ξαναβρεθεί εδώ, είναι βέβαιο πως πρόκειται για μία περίοδο έντονων εμπειριών, πολλών πρωτόγνωρων και συχνά αντιφατικών συναισθημάτων. Στη συνάντηση αυτή θα δώσουμε χώρο και μορφή στη δική σου ιστορία και εμπειρία, θα διερευνήσουμε μαζί τα στοιχεία που συνθέτουν το δικό σου μοναδικό συναισθηματικό τοπίο. Θα υπάρξει χρόνος να συζητήσεις με γυναίκες που έχουν γίνει πρόσφατα μητέρες και μπορεί ναμοιράζεστε κοινούς προβληματισμούς και ανησυχίες. Επίσης, θα μπορέσεις να αποτυπώσεις την εμπειρία σου στο χαρτί μέσα από μία σύντομη δημιουργική άσκηση που θα σε βοηθήσει να συνδεθείς με τον εαυτό σου και να εξωτερικεύσεις κάποιες από τις σκέψεις και συναισθήματά σου.

  2. Συνδέομαι με τις σωματικές αλλαγές στην λοχεία| Άννα Αγγούμη - Yoga Instructor & Έλλη Καστρίκα - Μαία

  Η αλήθεια είναι ότι μετά από ένα τοκετό, είτε αυτός έγινε με καισαρική τομή είτε φυσιολογικά, το ίδιο το σώμα περνάει από σημαντικές αλλαγές. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το σώμα άλλαξε ήδη μία φορά και τώρα που γεννήσατε αλλάζει ξανά. Με αυτήν τη συνάντηση, στοχεύουμε να σε βοηθήσουμε να συνδεθείς με το σώμα σου και να αντιμετωπίσεις τις αλλαγές που συμβαίνουν μετά τη γέννηση. Μαζί θα εξερευνήσουμε τις διάφορες πτυχές της φυσιολογίας και των ορμονικών μεταβολών.

  Με τη συνδυασμένη προσέγγιση της σωματικής και συναισθηματικής ευεξίας του wewelcomebabies, θα έχεις στην διάθεση σου ένα πρόγραμμα καθημερινής φροντίδας. Δίνοντάς σου την δυνατότητα να ενδυναμώσεις την υγεία του πυελικού εδάφους, να έχεις ένα ασκησιολόγιο Postnatal Yoga και τεχνικές χαλάρωσης για αποφόρτιση! Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα χρειάζεσαι μόλις 15 λεπτά για να το βάζεις στην ρουτίνα φροντίδας σου !

  3. Διατροφή κατά τη διάρκεια της λοχείας | Χρυσάνθη Καλεσοπούλου - Διαιτολόγος / Διατροφολόγος

  Μόλις γεννήσατε και ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνατε με την επιστροφή σας στο σπίτι ήταν να βγάλετε τα ρούχα σας και να αρχίσετε να περιστρέφεστε απέναντι από ένα καθρέφτη για να δείτε τι άλλαξε. Η αγωνία, πόσα κιλά χάσατε, πότε θα επανέλθετε στο προηγούμενο σώμα σας, τι πρέπει να τρώτε τώρα αν θηλάζετε και άλλα τέτοια ερωτηματικά μπορεί να προκύψουν σε αυτή την περίοδο λοχείας. Στόχος αυτής της συνάντησης είναι να δοθούν πληροφορίες για θέματα διατροφής σε διάφορες καταστάσεις όπως, θηλασμός και η ανάρρωση μετά από τον τοκετό. Διατροφικά tips και γρήγορες θρεπτικές συνταγές θα λάβεις αμέσως μετά την ολοκλήρωση αυτής της συνάντησης. Μην ξεχνάς ότι ενημέρωση σε σχέση με το θερμιδικό περιεχόμενο μίας ισορροπημένης διατροφής, είναι η ουσία για έρθουμε πιο κοντά στο σώμα μας δίνοντας αγάπη και αγκαλιά για όσα μας προσφέρει, χωρίς να το επικρίνουμε επειδή έτυχε να μη ταιριάζει σε μία καμπύλη ενός πίνακα ή σε ένα νούμερο μίας ζυγαριάς.

  4. Αποδέχομαι και φροντίζω τον εαυτό μου | Νικολέτα Κουχάρσκα - Ψυχοθεραπεύτρια / Art therapy

  Στην τελευταία συνάντηση αυτού του ολοκληρωμένου σεμιναρίου για τη λοχεία, θα προσπαθήσουμε να ενσωματώσουμε τις πληροφορίες και εμπειρίες του κύκλου με έναν στόχο: την καλλιέργεια μίας στάσης αποδοχής και φροντίδας απέναντι στον εαυτό. Οι ρόλοι στους οποίους καλείται να ανταπεξέλθει μία σύγχρονη γυναίκα-μητέρα είναι ποικίλοι και συχνά δύσκολο να συνδυαστούν. Οι προσδοκίες που θέτουμε για τον εαυτό μας συχνά είναι εξουθενωτικές. Η εικόνα της «τέλειας» μητέρας , η φροντίδα προς όλη την οικογένεια και οι ταυτόχρονες πιέσεις για ένα ελκυστικό σώμα, επιστροφή στην καριέρα, διατήρηση της κοινωνικής ζωής….Πού βρίσκεται η ισορροπία και ποια μορφή μπορεί να πάρει αυτή είναι μοναδικό για την κάθε γυναίκα.

  Μαζί θα σκεφτούμε την αυτοφροντίδα όχι ως άλλη μία προσθήκη στις ατελείωτες λίστες υποχρεώσεων σου. Πρόκειται για μία διαδικασία σύνδεσης με το σώμα μου, το πνεύμα μου και τις ανάγκες μου, η οποία θα με καθοδηγήσει για το ρυθμό που χρειάζεται να ακολουθήσω όπως επίσης την υποστήριξη που χρειάζομαι.

  Πρακτικά, θα διερευνήσουμε απλούς τρόπους να είμαστε «παρούσες» σε αυτή την απαιτητική περίοδο. Παρούσες στο σώμα μας, στο συναίσθημά μας και με το μωρό μας.

  € 100 | 4 αυτοτελείς συναντήσεις

   Είπαν για εμάς

   Άννα

   Είναι πολύ καλό πρόγραμμα

   Γεωργία

   Είναι πολύ καλό πρόγραμμα

   Αλεξάνδρα 

   Είναι πολύ καλό πρόγραμμα

   Άννα

   Είναι πολύ καλό πρόγραμμα

   Γεωργία

   Είναι πολύ καλό πρόγραμμα

   Αλεξάνδρα 

   Είναι πολύ καλό πρόγραμμα

    Το όνομά μου είναι . Στείλτε μου στο ή καλέστε με στο .
    Θα ήθελα να επικοινωνήσουμε για:

    Start Typing