10 συμβουλές για πρωινό ξύπνημα με παιδιά

10 συμβουλές για πρωινό ξύπνημα με παιδιά

Καλημέρα! Ίσως σηκώνεστε κι εσείς με την γνωστή αλλεργία του ξυπνητηριού, ετοιμάζεστε βιαστικά και προσπαθείτε να κρατήσετε τα πράγματα υπό έλεγχο. Είστε μια εργαζόμενη ή όχι μητέρα και η προετοιμασία των παιδιών σας για το σχολείο το πρωί μπορεί να είναι αρκετά πιεστική. Αλλά, τι θα λέγατε αν σας παρουσιάσουμε 10 συμβουλές που θα κάνουν τα πρωινά σας αυτόματα πιο οργανωμένα, πιο χαρούμενα και λιγότερο στρεσογόνα;     

πρωινό με την οικογένεια

Αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει μέσα από το πρωινό χαος, προσφέροντας πρακτικές συμβουλές για να δημιουργήσετε μια οργανωμένη και ευχάριστη ρουτίνα που θα βοηθήσει την οικογένειά σας να ξεκινά τη μέρα με χαμόγελο. Είναι ώρα να ανακαλύψουμε πώς να κάνουμε τα πρωινά μια απόλαυση, ακόμη και για την πιο απασχολημένη μητέρα.     

1. Ετοιμασία των ρούχων την προηγούμενη βραδιά

Επιλέξτε τα ρούχα των παιδιών και τα δικά σας ρούχα την προηγούμενη βραδιά και τοποθετήστε τα σε ένα εύκολα προσβάσιμο μέρος. Μπορείτε κάθε σαββατοκύριακο να φτιάχνετε τα ρούχα της εβδομάδας βάζοντας τα παιδιά να επιλέξουν τι θέλουν να φορέσουν. Σημάντικό τα ρούχα των παιδιών να είναι σε εύκολα προσβάσιμα σημεία για τα ίδια.    

2. Προετοιμασία των γευμάτων

Φτιάξτε τα σάντουιτς ή το πρωινό το προηγούμενο βράδυ. Ετσι ώστε να είναι έτοιμο να το πάρετε μαζί σας το πρωί εαν δεν προλαβαίνετε να το φάτε. Μπορείτε να έχετε καταγράψει σε μια λίστα τα αγαπημένα πρωινά της οικογένειας και να έχετε προμηθευτεί τα προιόντα. Με την κατάλληλη προετοιμασία εύκολα και απλά φτιάχνετε όλοι μαζί το πρωινό σας.

3. Λίγοι κανόνες

Μιλήστε στα παιδιά σας και θέστε απλούς κανόνες για το πρωί, όπως ώρα αφύπνισης και πότε να ξεκινάνε την προετοιμασία. Γράψτε σε μια λίστα σε ένα εμφανές σημείο τι θα χρειαζέται να κάνει το παιδί απλά κυριώς με ζωγραφιές. Επίσης ετοιμάστε μια λίστα με χαρούμενα μηνύματα ημέρας που θα συνοδεύουν κάθε στιγμή της ρουτίνας του πρωινού.  

4. Λίστα ελέγχου

Κρατήστε μια λίστα ελέγχου για τα καθημερινά αντικείμενα που πρέπει να πάρετε μαζί σας, όπως σχολικά είδη και κλειδιά, τσάντες, θερμός με νερό. Γενικά οι λίστες θα βοηθήσουν όλα τα μέλη της οικογένειας.   

5. Διαχείριση του χρόνου

Καθορίστε πότε πρέπει να ξεκινάτε την προετοιμασία και να αποχωρήσετε από το σπίτι. Ξεκινήστε έχοντας στο μυαλό σας να έχετε 30 λεπτά έξτρα χρόνου για να μην νιώσετε πίεση       

6. Πρωινή ρουτίνα

Δημιουργήστε μια πρωινή ρουτίνα με σταθερά βήματα, όπως πλύσιμο των δοντιών και ντύσιμο. Επίσης μέσα σε αυτό το πρόγραμμα μπορείτε να βάλετε και πρωινή γυμναστική όπως yoga μαζί με τα παιδιά ή χαλάρωση.

7. Βοήθεια από τα παιδιά: 

Τα παιδιά είναι ενεργά μέλη της οικογένειας. Μέσα απο την βοήθεια μαθαίνουν να συνεισφέρουν στις δουλειές του σπιτιού όπως η οργάνωση του πρωινού ή το μάζεμα των πιάτων. Αυτό δημιουργεί μια κουλτούρα αλληλοβοηθείας και αυτονομίας για τα ίδια. Επίσης απομακρυνόμαστε απο τα στερεότυπα οτι η μαμά κάνει τις δουλείες του σπιτιού.      

8. Διαχείρηση χρόνου

Κρατήστε λίγο χρόνο σε περίπτωση που συμβούν απρόβλεπτες καθυστερήσεις (χύθηκε ο χυμός, λερώθηκε με την οδοντόκρεμα). Πάντα ας είστε λίγο πιο μπροστά για να μην νιώσετε πίεση    

9. Οργάνωση του χώρου

Κρατήστε το σπίτι οργανωμένο, ώστε να βρίσκετε γρήγορα τα απαραίτητα αντικείμενα. Προσπαθήστε για μια εβδομάδα να αφαιρέσετε απο το σπίτι αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση.Επίσης βάλτε μια μεγάλη κούτα στο κέντρο του σπιτιού και καλέστε όλα τα μέλη της οικογένειας να βάλουν εκεί αντικείμενα που έχουν να χρησιμοποιήσουν πάνω απο ένα χρόνο. Θα εκπλαγείτε πόσο αντικείμενα θα διαπιστώσετε οτι δεν χρειάζεστε. Οι χώροι σας να είναι απλοί για να μπορούν να καθαρίζονται και να οργανώνονται εύκολα απο όλους.

10. Αγάπη και κατανόηση

Το πιο σημαντικό, είναι οτι θα μοιραστείτε μαζί το ξεκίνημα της μέρα σας, πάρτε μια ανάσα και νιώστε ευγνωμοσύνη για αυτήν την στιγμή.

Και τέλος, ας μην ξεχνάμε οταν και οι δύο γονείς συνεργάζονται, δημιουργούν ένα περιβάλλον αγάπης και σταθερότητας που ενισχύει το παιδί. Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τα πρωινά μια ευχάριστη εμπειρία για όλη την οικογένεια και να προσφέρουμε στα παιδιά μας μια ισχυρή βάση για την ανάπτυξή τους. Οι πρωινές ρουτίνες μπορεί να είναι πρόκληση, αλλά με τη συμμετοχή και την αγάπη όλων των μελών της οικογένειας, γίνονται κάτι περισσότερο από μια καθημερινή αποστολή. Είναι η ευκαιρία να συνδεθείτε με τα παιδιά σας, να ξεκινήσετε τη μέρα με χαμόγελο και να δημιουργήσετε αξέχαστες στιγμές. Θυμηθείτε, η οργάνωση και η αγάπη είναι τα βασικά συστατικά για ένα ευτυχισμένο πρωί και μια υπέροχη αρχή για μια χαρούμενη μέρα.

1080 1920 We welcome babies team

We welcome babies team

Μέσα από τη κοινότητα του we welcome babies θα συνδεθείς με μια μεγάλη ομάδα υποστήριξης. Η εγκυμοσύνη, ο τοκετός η λοχεία και ο πρώτος χρόνος της γονεικότητας είναι μια ευαίσθητη και μοναδική περίοδος στη ζωή σου. Αξίζεις να έχεις μια ασφαλή ,χαρούμενη και υψηλού επιπέδου φροντίδα στη εγκυμοσύνη σου. Στο we welcome babies παρέχουμε εξατομικευμένη φροντίδα σε εσένα και το μωρό σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τον τοκετό, τη λοχεία το θηλασμό και τη γονεικότητα.

Όλα τα άρθρα από : We welcome babies team

    Το όνομά μου είναι . Στείλτε μου στο ή καλέστε με στο .
    Θα ήθελα να επικοινωνήσουμε για:

    Start Typing